I hverdagen

Ved iPaden

I dag kan man få hjælp på Borgerservice, hvis kommunens digitale service driller, men det bliver sværere fremover, skriver DR Nyheder.
Samfundet bliver i stigende grad digitalt, og mere og mere kontakt med det offentlige foregår via computeren. Men ikke alle kan følge med, og det er problematisk, mener Institut for Menneskerettigheder, som kalder det et brud på FN’s handicapkonvention. I 2015 vil stort set alle borgerens møder med det offentlige være digitaliseret. Det vil sige, at vi alle...

I butikken

 Hvad gør du når du skal lokalisere stegen i køledisken eller finde den helt rigtige gave til barnebarnet på hylden i legetøjsbutikken? 
Få assistance fra en god ven eller butikspersonaletDe fleste supermarkeder og butikker tager gerne turen med dig rundt I butikken hvis du spørger, og mange tager også en naboen, vennen eller datteren med på shoppingture, hvilket er en god måde at kombinere noget praktisk hjælp med en social hyggetur i gågaden. 
Blind hjælpsomhedStand-up-komikeren Geo har sat...

I haven

Efter en hård, kold og lang vinter er det tiltrængt at kræse lidt for haven - og hvad er mere oplagt end en sansehave til personer med nedsat syn? Hovedvægten i oplevelsen af haven er lagt på indtryk som berøring, duft, lyd og smag.
Berøringsindtryk
Den gode oplevelse af følesansen i en sansehave er overfladen og strukturen på planter, græs og belægninger. Ønsker du et groft og rustikt udtryk, kan du bruge grove overflader på træer med skæl- eller skorpebark. Eksemplevis platan, gråpære og lærk...

På nettet

Måske har du aldrig hørt om LinkedIn før, måske kender du lidt til det men tror kun, det er for smarte business folk, eller måske er du allerede superbruger. Uanset, kommer der her en lille guide til netop dette sociale mødested.
Grupperne på LinkedIn svarer til at ‘synes godt om’ en side på Facebook, hvor man kan dele viden, lave opslag, kommentere på andre opslag, sende links m.m. Der findes også mange grupper på LinkedIn omkring synsnedsættelse, hjælpemidler og teknologi.      
Nedsat syn på...

Til sport

  Hvorfor cykle en tur i det fri, hvis du ikke kan se træerne eller fuglene?
Hvad betyder sport og motion for din psykiske og fysiske udvikling og velbefindende? Med en synsnedsættelse kan det være en udfordring at finde præcis den sportsgren, som gør dig til et gladere og sundere menneske. Men langt de fleste har flere muligheder, end de tror, når det kommer til valg af sportsgren og de mange former for fysisk træning som ofte kan foregå på lige fod med alle andre.
 
Hvorfor motion?
Motion er...

I sengen

 Er jeg tiltrækkende? Har andre lyst til at blive kærester eller komme med hjem under dynen? Og hvordan ser det andet køns krop egentlig ud? Når man har nedsat syn, er det ekstra svært at svare på den slags spørgsmål, fordi det primært er øjenene, der afkoder omgivelsernes respons på vores seksuelle potentiale.
Seksualitet er et basalt menneskeligt behov, også når man har en synsnedsættelse. Det fastslår både WHO og FN’s standardregler om Lige Muligheder for Handicappede, som samtidig...