Fordele

Mange organisationer og virksomheder tilbyder gode rabatter til dig med nedsat syn. De fleste tilbyder ganske simpelt, at hvis du har et behov for en ledsager for at kunne færdes i det offentlige rum kan få en ledsager gratis med, mod at fremvise et ledsagekort, der udstedes af DH's Brugerservice. Ledsagekortet dokumenterer dit behov for at have en ledsager med, når du fx skal med tog, bus, på museum, i teatret eller lignende.

Læs mere om ledsagerkortet her

Herunder finder du et udsnit af organisationer der giver dig rabat.

 

Tag en tur i Tivoli

Tivoli giver fri adgang for ledsagere til Haven og til forlystelserne, hvis man viser et DSB-ledsagerkort, et medlemskort fra Dansk Blindesamfund. Ledsagerordningen gælder ikke til forestillinger i Glassalen.

Storebælt Handicap

Storebælt tilbyder en særlig rabat for handicapkøretøjer, så bilister med et handicap kan køre over broen for 178,60 kr. Du får 25 % rabat for hver tur over Storebæltsbroen, hvoraf de 5 % er BroBizz-rabat, så prisen for en enkelttur er 178,60 kr. Handicappede, som benytter et invalidekøretøj over 6 m, skal kun betale almindelig personbilpris. Du kører gennem BroBizz-banen uden stop, og prisen for at køre over broen trækkes automatisk via din BroBizz, direkte fra dit betalingskort. 

Hvis du skal rejse med DSB

Hvis du er medlem hos eksempelvis Dansk Blindesamfund eller har en ledsagerordning, kan du få rabat, som svarer til halv pris af en voksenbillet.  

Besøg Danmarks Radio

DR har en ordning, der giver gratis ledsagelse, hvor man ved en fremvisning af ledsagerkort tilbydes en gratis ledsagerbillet. Der er åbent i Koncerthusets kundecenter mandag-fredag 12-17 og indehaveren af ledsagerkortet behøver ikke at møde personligt op. Man kan nemlig sende en kopi via mail eller med post, så arkiveres den til et eventuelle fremtidige billetkøb. DR har som hovedregel 11 kørestolspladser i DRs store sal og ved fuld kapacitet 16. Det hænder dog ved særarrangementer, at vi er nødsaget til at lukke nogle af pladserne.