Andre spillere

Der er mange spillere, som du kan spille sammen med, når du vil have nye forhold og muligheder i livet med en synsnedsættelse.

Herunder finder du et kort over synscentraler og kommunikationscentre i Danmark, som kan give dig vejledning og undervisning om dit syn - find dit lokale synscentral eller kommunikationscenter på kortet og klik på navnet - så får du et link og en oversigt over hvilke kommuner det pågældende center dækker over.

 

  

Kennedy Centret

Hvis du vil have diagnostik, livslang rådgivning og behandling understøttet af strategisk forskning, er det Kennedy Centret du skal henvende dig til.
  

DBS / Dansk Blindesamfund

Du kan bruge DBS hvis du ønsker at sikre ligestilling med andre og større bestemmelse over dit eget liv. Dansk Blindesamfund er en uafhængig privat forening, opbygget og ledet af mennesker, der er blinde eller stærkt svagsynede. 
  

IBOS / Instituttet for Blinde og Svagsynede

Du kan bruge IBOS hvis du ønsker rådgivning, udredning, individuelt tilrettelagte rehabiliteringstilbud, bo-træning og bo-ophold, beskyttet beskæftigelse og aktivitetstilbud, undervisning og uddannelse indenfor synsnedsættelse. 
  

Synscenter Refnæs

Synscenter Refnæs er stedet for dig der er imellem 0 og 17 år og er svagtsynet - men gerne vil have nye muligheder for skole, botilbud, fritid og rådgivning. Refsnæs har en folkeskole fra 0-10 klasse til blinde og svagsynede børn. 
  

BSIEU / Blinde og Svagsynedes Interessegruppe for Erhverv og Uddannelse

Hvis du interesserer dig for svagsynedes forhold i uddannelsessystemet og i erhvervslivet er BSIEU stedet for dig.
 

Øjenforeningen Værn om synet

Øjenforeningen Værn om Synets mål er at forebygge og helbrede øjensygdomme ved forskning, oplysning og rettidig behandling. 
  

Landsforeningen for forældre til blinde og svagsynede

Har du brug for information om  undervisningsmæssige, sociale og medicinske forhold for svagsynede børn og unge, er Forældreforeningen stedet hvor du kan finde råd og vejledning. Foreningen har fokus på de politiske tiltag, der har indflydelse på deres medlemmers hverdag og muligheder.
 

Fuglsang Centret

Står du og har brug for et kursus- og feriecenter med møde- og konferencelokaler, gårdhaver, restauranter mv. kan du vælge Fuglsang Centret som er en del af Dansk Blindesamfund.
  

ViHS / Videnscenter for Handicap, Hjælpemidler og Socialpsykiatri

Hvis du ønsker indsigt i den nyeste viden om synsnedsættelse, er det ViHS du skal have fat i.
  

DBSU / Dansk Blinde Samfunds Ungdom

Er du ung og har et nedsat syn, kan du via DBSU mødes med ligestillede og få gode oplevelser. DBSU er en landsdækkende, åben forening for børn og unge under 36 år, som har et synshandicap. DBSU laver sociale arrangementer på lands- og regionalplan. Foreningen er desuden politisk aktiv og tager sig af de synsrelaterede problemstillinger, som unge synshandicappede kan stå overfor. 
  

NOTA

NOTA er et statsligt bibliotek der producerer lydbøger, e-bøger og punktskrift til mennesker som ikke læser almindelig trykt tekst. NOTA arbejder for at alle har lige muligheder for at tilegne sig viden og oplevelser. Hvis du har svært ved at læse almindelig trykt tekst, er NOTA dit bibliotek.